پلمپ دفاتر چیست و چرا باید انجام گیرد ؟

هر موسسه و هر شركت و هر سازمانی كه مشمول قوانین مالیات باشد بایستی از سازمان امور مالیاتی دفاتر قانونی خود را جهت تحریر كلیه فعالیت های مالی خود تحویل بگیرد .

مطابق ماده 6 قانون تجارت هر تاجری ( اعم از شخص حقیقی و حقوقی) مکلف به اخذ دفاتر روزنامه و دفتر کل می باشد.
مطابق ماده 7 قانون تجارت دفتر روزنامه دفتری است که تاجر باید همه روزه مطالبات و دیون و داد و ستد تجارتی و معاملات راجع به اوراق تجارتی و بطور کلی مجمع واردات و صادرات تجارتی خود را به هر اسم و رسمی که باشد و وجوهی را که برای مخارج شخصی خود برداشت می کند در آن دفتر ثبت نماید.
و ماده 8 قانون تجارت می گوید دفتر کل دفتری است که تاجر باید کلیه معاملات را لااقل هفته ای یک مرتبه از دفتر روزنامه استخراج و انواع مختلف آن را تشخیص و جدا کرده و هر نوعی را در صفحه مخصوص در آن دفتر به طور خلاصه ثبت کند. پلمپ دفاتر مذکور برای شرکت های تازه تاسیس تا نهایتا 30 روز پس از آن امکان پذیر می باشد و برای شرکت های دیگر برای هر سال مالی که اصولا از اول فروردین تا انتهای اسفند می باشد باید قبل از شروع سال مالی اخذ گردد. یعنی برای پلمپ دفاتر سال 1390 که از اول فروردین شروع می گردد باید نهایتا تا 29 اسفند هشتادو نه اقدام گردد در غیر اینصورت ممکن است دفاتر مالی آنها مورد قبول واقع نگردد و مالیات آنها به جای خوداظهاری به صورت علی الارس محاسبه گردد که در این صورت شخص هیچگونه ادعایی در خصوص مبلغ درآمد و … نمی تواند داشته باشد.

تحریر دفاتر پلمپ
 پلمپ دفاتر توسط اداره ثبت شرکت ها صورت می پذیرد و احتیاجی به تسلیم دفاتر برایشان نیست بلکه با پرداخت مبلغ آن خود مرجع اقدام به تهیه و پلمب آن می نماید . پلمپ دفاتر در واقع به معنای برگ شماری دفاتر و منگوله دارکردن دفتر می باشد تا نتوان از آن ورقی کم یا زیاد نمود . همچنین نام شرکت در آن قید شده و شماره ثبت  در آن قید گردید و مهر ثبت شرکت ها در آن منظور می گردد.
برای هرشرکت حداقل یک دفتر روزنامه و یک دفتر کل برای هرسال مالی احتیاج می باشد در صورت پر شدن دفتر و احتیاج به دفتر دوم مجددا اقدام به اخذ دفاتر مربوطه و پلمپ آن می باشد.

 

 تحریر و پلمپ دفاتر قانونی :

کلیه شرکت های ثبت شده و صاحبان کارت بازرگانی(حقیقی و حقوقی) موظند جهت پلمپ دفاتر قانونی (روزنامه و کل) در تاریخ مقرر شده اقدام نمایند. شرکت ها باید همزمان با ثبت شرکت، دفاتر قانونی به تاریخ روز را درخواست دهند. و دفاتر سال بعد را نیز نهایتاً تا اسفند ماه سال ماقبل پلمپ نمایند. در غیر این صورت شرکت مشمول جریمه مالیاتی(علی الراس) شده و ممنوع المعامله و کلیه افراد هیات مدیره ممنوع الخروج می گردند.

از جمله عملیات خطیر شرکت ها تحریر دفاتر قانونی است که مستلزم تجربه و تخصص کافی می باشد. عدم رعایت آیین نامه تحریر دفاتر و عدم توجه به برخی نکات ظریف موجب رد دفاتر و یا بروز جرایم احتمالی خواهد شد. موسسه حقوقی سعادت اندیشان با استفاده از متخصصان خبره و آشنا با ظرایف این موضوع در خدمت مشتریان می باشد.

لازم به ذکر است اخذ دفاتر قانونی نیز جهت رفاه حال مشتریان از جمله خدماتی است که مجموعه حقوقی سعادت اندیشان ارائه می نماید.

اظهارنامه مالیاتی عملکرد

اظهارنامه مالیاتی عملکرد :

بخشی از مبلغ مالیات و جرایم پرداختی توسط مودیان به نحوه تهیه اظهارنامه مالیاتی بستگی دارد. در صورت بروز اشتباه و یا سهل انگاری در تنظیم اظهارنامه مالیاتی، ممکن است شرکت با جرایم سنگین مواجه گردد. متخصصان موسسه حقوقی سعادت اندیشان این اطمینان را به مشتریان می دهند که ضمن تنظیم صحیح و اصولی اظهارنامه مالیاتی بر اساس اسناد و مدارک مثبته شرکت، از خروج منابع مالی مازاد و نابجا جلوگیری به عمل آورند.

تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده

 تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده :

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده می بایست پس از پایان هر فصل از سال به سازمان امور مالیاتی تحویل گردد. موسسه حقوقی سعادت اندیشان علاوه بر تهیه و تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده، اسناد و مدارک پشتوانه تهیه آن را نیز بررسی و کنترل نموده و راهنمایی های لازم را ارائه می نماید.عدم تهیه اظهارنامه ،عدم ارسال به موقع اظهارنامه،عدم آشنایی با قوانین مربوطه می تواند موجب بروز جرایم سنگین و زیان مودیان گردد.

مدارک پلمپ دفاتر

 دفاتر قانونی

این دفاتر كه به دفاتر قانونی معروف هستند ,كلیه شركتها با توجه به دستور العمل ها و آئین نامه تحریر دفاتر قانونی كلیه عملیات مالی خود را بایستی به ترتیب وقوع به صورت خوانا و بدون خط خوردگی و تراشیده شدن و لاك گیری در این دفاتر بنویسند و در انتهای سال مالی و زمانی كه می خواهند اظهار نامه مالیاتی را تحویل دهند دفاتر پلمپ شده ای را هم كه نوشته اند برای استناد به دارایی تحویل می دهند.

- چرا پلمپ دفاتر می کنیم ؟

زیرا جزء قوانین می باشد و  در صورت عدم انجام آن جریمه مالیاتی می شویم.

عدم صدور صورتحساب ، عدم درج شماره اقتصادی ، استفاده از شماره اقتصادی خود برای دیگران یا برعکس ، مسئولیت تضامنی +10درصد مبلغ مورد معامله که بدون رعایت ضوابط این ماده صورت گرفته باشد را در بر دارد.

- آیا شرکتی که کار نمی کند باید دفتر پلمپ کند؟

بله حتما – تمامی شرکت ها موظف به دریافت دفاتر مالی خود هستند و برای اینکه عدم فعالیت خود را به اداره مالیات (دارایی) اعلام نمایند باید دفاتر پلمپ شده خود را بصورت خالی تسلیم آن اداره محترم کنند)

زمان دقیق پلمپ دفاتر

- زمان دقیق پلمپ دفاتر کی می باشد ؟

جهت تسلیم نمودن اظهارنامه مالیاتی در تیرماه هر سال باید اواخر سال قبل اقدام به اخذ پلمپ دفاتر قانونی کرده باشید.

- چه مدارکی برای پلمپ دفاتر نیاز است؟

  1. کپی شناسنامه و کارت ملی مدیر عامل
  2. کپی روزنامه رسمی تاسیس و یا آخرين تغييرات ثبتی شركت در روزنامه رسمی
  3. مهر شرکت

- پلمپ دفاتر چقدر زمان خواهد برد ؟

یک روزه انجام می شود و حدود یکماه زمان می برد تا توسط اداره پست به دست موکل برسد.